Králik János EV.
Hardware - Software Adatmentés
Elérhetőség munkanapokon 9-18-ig:
Tel: +36 20 287-87-60 ,

E-mail: info@hdd-mentes.hu

STATISZTIKA:

Az előző évben végzett adatmentések alapján statisztikát készítettem, mely a különböző hibák és események alapján az esélyeket tartalmazza. Az alábbi adatok NEM a másolt felület vagy az összes mentett file arányára, hanem a Megrendelő számára valóban fontos adatokéra vonatkozik:

Mechanikán kívüli elektronikai hiba

95% felett

Software-es és firmware-es hiba

90-95%

Más által már megpróbált elektronikai vagy software-es mentés esetén

60%

Mechanikai hiba
Ha kiveszem a lehetetlen (szétkopott, széttört) mentéseket

70%
85-90%

Más által már megbontott mechanika esetén

25%

A FLASH eszközöket szándékosan nem említem. Mivel ezek is kopnak, a gyártók folyamatosan újítanak, változtatnak a vezérlésen, hogy az eszköz élettartamát növeljék. Az utóbbi időben egyre több gyártó használ titkosítást, esetleg pluszban még tömörítést is. A titkosítási rendszert nem árulják el még adatmentéses cégeknek sem, így ezeknek az eszközöknek a menthetősége már a gyártási technológiát nézve is nagyon korlátozott, időnként lehetetlen. A FLASH chip-ek tokozása is olyan, hogy a gyártók csak az egyszeri beforrasztást garantálják, azt is nagyon pontosan meghatározott körülmények között. Így az ilyen mentések minden esetben egyediek, ha az eszközt bontani kell.

Sokszor találkozom olyan mentéssel, ahol már nem az első vagyok. Ilyenkor nem kérek felárat (kivétel, ha az eszközt kibontották, hiszen akkor a tiszta térben ki kell takarítani, amire 1 órai díjat számolok), elég gond az a Megrendelőnek, hogy valószínűleg hátrányosabb helyzetből indulok. Közel minden harmadik esetnél látom, nem vagyok az első, de erről még kérésre sem kapok semmilyen tájékoztatást. A mentést (ha lehet) úgyis elvégzem, de sokkal több időbe (ezáltal pénzbe is) kerül, ha először más munkáját, majd utána az eredeti adatsérülést kell visszafejtenem!
Adatmentés - Králik János EV.- winchester - HDD - merevlemez
Copyright© 2000-2023